Eğitim Fakültesi
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

2018-2019 Akademik Yılı Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Etkinlikleri

Anabilim Dalımız öğretim elemanları Prof. Dr. Alaattin CANBAY ve Öğr. Gör. Çiğdem ERGUN GÜVENÇ tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, 2018-2019 Akademik Yılı Güz Yarıyılında, çevre köy/ilçelerdeki ortaokullara gidilerek koro ve orkestra performansları sergilenmiştir. Bu performanslar sırasında ziyaret edilen okul öğrencilerine çalgılar tanıtılmış, orkestradaki görevleri anlatılmış ve örneklendirilmiştir. Koro performansı sırasında yine insan sesleri tanıtılmış ve örneklendirilmiştir. Çocukların da söyleyebileceği bir şarkı koro için seçilmiş ve performans sırasında öğretilerek birlikte seslendirilmiştir. Uygulamalar sırasında gerek anabilim dalı öğrencilerimizin gerekse ortaokul öğrencilerinin müziğe ve müzik eğitimine bakış açılarının değiştiği gözlenmiştir. Özellikle uygulama sonrasında anabilim dalı öğrencilerimizden, öğretmenlik mesleğine farklı bir perspektifle yaklaştıkları konusunda dönütler alınmıştır. Etkinlikleri gerçekleştiren öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.