Arş. Gör. Hüseyin ULUS'un Doktora Çalışması Kapsamında İlkokul Öğrencileri ile Yaptığı Sergiden.

Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Hüseyin ULUS'un Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Prof. Dr. Ayşe OKVURAN danışmanlığında yürüttüğü ve uygulama çalışması Çanakkale Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nda gerçekleştirilen "STEAM Temelli Sanat Eğitimi Programının Yaratıcılığa Etkisi" başlıklı deneysel araştırmanın sonucunda, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Deney Grubu (4A) öğrencileri ile sergi etkinliği düzenlenmiştir.

16 hafta veri toplama aşaması sonucunda 4A öğrencilerinin geliştirdiği projeler tüm okula tanıtılmıştır.

Bu kapsamda 4 farklı sanat merkezli STEAM çalışması yapılmış olup, etkinliklerin büyük bölümünde yapay zeka ve teknoloji ağırlıklı ürünler ortaya konulmuştur.

1. Etkinlik "Dijital Eskiz Tasarlıyorum"

2. Etkinlik "Yapay Zeka İle Sokak Kedileri İçin Kulübe Tasarlıyoruz"

3. Etkinlik "Fosil Müzesi Kuruyoruz"

4. Etkinlik "Atık ve Doğal Malzemelerden Sanat Çalışması Yapıyoruz"