Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Eğitim Fakültesi
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

Resim-İş Anabilim Dalı

Anabilim Dalımız, "Eğitim Fakültelerinin Yeniden Yapılandırılması“ çerçevesinde; 1997-1998 yılında kurulmuştur. Eğitim- Öğretim alanımız Anafartalar Yerleşkesi'nde sürdürülmektedir.
PROGRAMIN AMACI:
Resim Öğretmeni olabilme yeterliğine sahip, sanatı tarihi ve toplum kültürüne olan etkisi açısından değerlendirebilecek, sanatı sevdirebilme becerisine sahip, insan ilişkilerinde yapıcı, empatik, bilgiyi aktarabilmede yeterli donanımlara sahip aynı zamanda, sanatımıza yön verebilecek, günceli takip eden, taze bilgileri paylaşabilecek yetenekte öğretmenler yetiştirmektir.

PROGRAMDA OKUTULAN BELLİ BAŞLI DERSLER:
Anabilim Dalımızda; Anasanat, Desen, Modelaj ve Heykel, Baskı Resim, Tasarım ve Yazı atölyeleri bulunmaktadır. Atölyelerimizde verilen uygulamalı derslerde doksan sekiz öğrencimiz öğrenim görmekte olup, öğrencilerimiz rahat ve aydınlık mekânlarda çalışma fırsatı bulmaktadır.
ANASANAT ATÖLYE dersinde öğrenci kendini teknik anlamda geliştirme fırsatını yakalarken, özgün algılama biçimlerini yansıtan çalışmalar üretmede adımlar atar.
DESEN dersinde öğrenci, ölçü alma, obje ve nesneler arası oranlar kurma ve gözlemleme becerisini geliştirir.
TEMEL TASARIM dersinde öğrenci; kompozisyon tasarlama kurallarını öğrenirken, YAZI dersinde düzen ve disiplin bilinciyle yazı çeşitlerini ve yazım kurallarını öğrenir.
HEYKEL ve MODELAJ dersinde, üç boyutlu algılama, biçimlendirme disiplinleri ve teknikleri verilir.
BASKI RESİM dersi ise, farklı malzemelerle (Linol, Çinko, Ahşap gibi) özgün resimleri çoğaltma tekniklerini kapsar.
Eğitim Bilimleri ve diğer teorik derslerimiz, Seminer Salonumuz ve dersliklerimizde yapılmaktadır.
Öğrencilerimiz mezuniyet sonrası; Resim ve İş Eğitimi öğretmen adayları olarak mezun olurlar. KPSS sınavından alacakları not düzeyi, onların mesleklerini yapabilme koşulunu yerine getirecektir.
Kültürel ve Sanatsal etkinlikler; Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı olarak; akademik yılsonunda öğrencilerimizin baskı resim ve tuval resimlerinden oluşan sergiler açarlar. Öğrencilerimiz bizim yaptığımız duyurular rehberliğinde kişisel çabalarıyla çeşitli yarışmalara katılır. Son sınıf öğrencileri kişisel girişimleri ile karma ya da kişisel sergiler açarlar. Belli tarihlerde davet ettiğimiz sanat eğitimcileri ile uygulamalı performans çalışmaları (Workshop) yapılır.