Haberler Müzik

Öğretim Görevlisi Tamer BEKTAŞ'ın Başarısı,

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına iki yılda Ulusal Beste Yarışması düzenlenmektedir. Ülkemizin en önemli Ulusal Beste Yarışmalarından biri olan yarışmada bestesi ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi ABD Öğr. Gör. Tamer BEKTAŞ'a sözleri GSF Oyunculuk Bölümü emekli Öğr. Gör. Şahine HATİPOĞLU'na ait olan ''HAVADA BULUT YOK'' isimli eseri 30 eser içinden finale kalmıştır. Sonbaharda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın çalacağı yarışma konserinde kendilerine başarılar dileriz.
Bilgi:

resim848852

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Tamer BEKTAŞ'ın,  "Elektronik Org Eğitimi" kitabı yayına sunulmuştur.

resim362693

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaattin CANBAY'ın, Doç Dr. Zeki NACAKCI ile editörlüğünü yaptığı ve yazar olarak yer aldığı "Müzik Kültürü" başlıklı kitap, Pegem A Yayınevi tarafından yayına sunulmuştur.

resim900446

"Müzik Kültürü" kitabı, güzel sanatların en önemli alanlarından biri olan müzik sanatını, temel konu başlıkları ile müzik öğrencileri, dostları ve sevenleri ile paylaşmayı amaçlıyor. Kitap, "müzik" ile "kültür" kavramlarının içerdiği sosyokültürel anlamlar ve disiplinler arası birçok bilim dalı, ürün ve sonuçlarının bileşkesi niteliğinde olan 10 farklı bölümden oluşmaktadır. Konu çeşitliliği ve farklı bakış açılarına sahip uzman akademisyenler tarafından hazırlanması nedeniyle, müziğe ilgi duyan ve temel konular hakkında bilgi almak isteyen tüm müzikseverlerin yanısıra, özellikle müzik eğitimi veren kurumlarda gereksinim duyulan Müzik Kültürü kitabı, bu anlamda kaynak niteliği taşımakta ve aynı zamanda alanında ilk olma özelliğine sahiptir.

EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK ODA ORKESTRAMIZ TAM NOT ALDI

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi G.S.E.B. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Akademik Oda Orkestrası,  30 Aralık 2013 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirdiği konserden başarıyla dönmüştür. Orkestramız, zengin repertuvarıyla çok başarılı bir performans gerçekleştirerek müzik eğitimcilerinden  tam not almış ve orkestramızı her yıl dinlemek istediklerini dile getirerek davetlerini yinelemişlerdir.

resim670351

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi G.S.E.B. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Akademik Oda Orkestrası,  Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirdiği konserin ardından Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Buca Spor Lisesi'nde öğrencilere konser verdi. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi G.S.E.B. Müzik Eğitimi Anabilim Dalı hakkında bilgilerin de paylaşıldığı konserde öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla anabilim dalımızın tanıtımı yapıldı.

**********************************************************************************************************************************************************

Trakya Üniversiteler Birliği çerçevesinde çeşitli etkinlik ve çalışmaların paylaşılabilmesini temin etmek amacıyla Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı koro ve orkestrası ve Devlet Konservatuarı işbirliğiyle 25.12.2013 Çarşamba günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde konser verdi.

Konseri; Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. H. Yılmaz Küçüköncü üniversite personeli, öğrenciler ve Tekirdağlı sanatseverler izledi. Konser büyük beğeni toplayarak bu işbirliğinin devamı vurgulandı. Konser, günün anısına konserde emeği geçenlere plaket ve buket takdim edilmesiyle son buldu.

resim672192

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) organizasyonunda Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Şehitlik ve Abidelere 25 Kasım 2013 tarihinde gezi düzenlendi.

Müzik Eğitimi ABD öğrencilerinin katıldığı gezi; milli birlik ve beraberlik ruhunu canlandırmak, gençlere alternatif ilgi alanları sunmak, Çanakkale'ye ve tarihimize karşı aidiyet duygusunu desteklemek ve güçlendirmek, ayrımcılıklarla mücadele etmek, suç örgütleri tarafından yürütülen propagandaları etkisiz kılmak, illegal yapılanmalara katılımı azaltmak ve engellemek, gençlerin enerjilerini doğru alanda harcayabilecekleri fırsatlar sunmak, Çanakkale'nin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınması için gerekli güvenli ortamın oluşturulmasına ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlendi.

resim556561