Arş. Gör. Hüseyin ULUS'un Doktora Çalışması Sonucunda Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Deney Grubu Öğrencileri ile Gerçekleştirilen Sergiden

Bölümümüz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Hüseyin ULUS'un Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Prof. Dr. Ayşe OKVURAN danışmanlığında yürüttüğü "STEAM Temelli Sanat Eğitimi Programının Yaratıcılığa Etkisi" başlıklı doktora çalışmasının veri toplama aşaması tamamlanmıştır. Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu 4D(Deney) ve 4A(Kontrol) sınıfları ile yürütülen 16 haftalık deneysel çalışmanın sonucunda, bu süreçte ortaya çıkan STEAM projelerinin sergisi organize edilmiştir.

Araştırma kapsamında 4 farklı sanat merkezli STEAM etkinliği geliştirilmiş ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan çalışmalar sergide yer almıştır.

1-Dijital Eskiz Tasarlıyorum (Yapay Zeka Destekli)

2-Yapay Zeka ile Sokak Kedileri İçin Kulübe Tasarlıyoruz

3-Fosil Müzesi Kuruyoruz